Eight Cheeses, Three Wines...


Eight dishes, eight cheeses, three wines, one espresso... this is what I ate for dinner last night...


Stuzzichino di Robiola di Roccaverano con cialdina alle nocciale.
Two thumbs up.

Pomodorini ciliegia marinati al pesto di basilico con Burratina e crudo della Valle Vigezzo croccante.
Two thumbs up.

Cannolo di pasta brick con Ricotta Vaccina al fumo di ginepro e pomodoro confit su mosaico di verdure e salmone affumicato.
Two BIG thumbs up. We loved these.

Tortelloni di pasta di semola con patate Ratte e Raschera su crema leggera di porri e Topinambur.
Two thumbs up -- with some reservations.

Risotto Carnaroli “Acquerello” , tenuta Colombara mantecato al Blu del Monviso.
Two thumbs up.
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Okay. This is embarrassing. There should be a photo of Bocconcini di faraona alle erbe porchettati su crema di Pecorino di Pienza semistagionato here. But, um, we devoured them immediately when they arrived, forgetting to take a photo.
Obviously, two BIG thumbs up.

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Biancomangiare al Castelmagno con miele di castagno e pere.
Two thumbs down. The flavor simply didn't work on this layered dish of pears and cheese.

Millefoglie di cioccolato con mousse all’arancia e Quartirolo.
Mixed review. One thumb up, one thumb half up.

And that was the Serata a Degustazione, “ I formaggi Italiani ,” at Ristorante Marconi, Via Pellanda n° 21, Crodo. We also attended a cooking lesson at this wonderful restaurant; more on that some other time.

www.ristorantemarconi.com


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